Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home2/preventi/supradozadeadevar.ro/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home2/preventi/supradozadeadevar.ro/includes/menu.inc).

Ce sa facem daca avem pareri diferite ca parinti?

Intrebare: 
„Fiul meu de 17 ani locuieşte cu tatăl lui într-un alt oraş. Băiatul bea şi ştiu că a fumat marijuana şi a luat şi alte droguri. Nu ştiu cât de des face asta. Fiul nostru ne-a spus recent că nu mai bea şi nu mai ia droguri, iar tatăl lui îl crede. Eu nu sunt convinsă. L-am lăsat să locuiască cu tatăl lui pentru că asta a fost dorinţa lui, dar acum îmi pare rău. Eu sunt părintele mai ferm care ştie că uneori trebuie să arăţi şi partea mai aspră a dragostei şi să nu le dai copiilor tot ce îşi doresc sau să crezi tot ce spun fără a avea dovezi. Cum pot să-l conving pe fostul soţ că fiul nostru are nevoie de ajutor?”

Răspunsul consilierului:

Dragă părinte,

Eşti foarte îndreptăţit să fii îngrijorat în legătură cu fiul tău. Copiii care folosesc droguri la vârsta de 17 ani îşi pun în mare pericol sănătatea şi viitorul. Câteva lucruri pe care le-ai putea încerca sunt:

  • Chiar dacă sunteţi divorţaţi, împreună cu fostul soţ aveţi ceva ce ambii iubiţi foarte mult. Şi această dragoste pentru fiul vostru, împreună cu responsabilitatea pe care o aveţi faţă de el, v-ar putea ajuta să acţionaţi ca o echipă. Vorbeşte cu tatăl băiatului, spune-i de ce nu eşti convinsă că fiul vostru nu mai consumă droguri şi roagă-l şi pe el să-ţi spună sincer care sunt motivele pentru care el simte că băiatul nu mai consumă.
  • Discută cu fostul soţ despre atitudinea lui cu privire la consumul de alcool sub 18 ani. A pus vreo regulă legată de consumul de substanţe în casă? I-au fost comunicate fiului vostru aceste reguli şi consecinţele care vor fi dacă nu le respectă?
  • Revizuiţi împreună semnele consumului de droguri, în special pentru marijuana şi alcool.
  • Supravegheaţi şi monitorizaţi băiatul. A şti cine sunt prietenii lui, ce face după şcoală şi unde este plecat seara este un lucru foarte important. Soţul tău ar trebui să ştie mereu aceste lucruri. Monitorizarea strictă este esenţială pentru un copil care a folosit deja droguri.
  • Dacă nu poţi discuta direct cu soţul tău despre aceste lucruri şi nu puteţi face împreună un plan în legătură cu supervizarea fiului vostru, în cazul în care tu ai custodie parţială, ai dreptul să insişti ca toţi trei să mergeţi la un consilier. O persoană imparţială v-ar putea ajuta să faceţi ceea ce este cel mai bine pentru fiul vostru.